7 Ekim 2019 Pazartesi

ALKOL ÖLÇME (EBÜLYOMETRE)



Ebulliometre (ebülyometre) alkol ölçmede kullanılan cihazdır.
Ön ve arka olmak üzere iki hazneden oluşur.
 İlk olarak öndeki hazneye 20  ml su eklenir ve kaynatılır. Kaynama noktası basınçla alakalı olarak değişiklik gösterebilir. Suyun kaynama noktası alındıktan sonra  cihaz yıkanır ve soğuması sağlanır.
ikinci işlem olarak cihazın öndeki haznesine 50 ml şarap numunesi konur ve arka hazne su ile doldurulur. Yenden kaynatılır.
 Bu defa şarabın kaynama noktası okunur. Ve skaladan suyun kaynama noktası başlangıç noktasına getirilir. Karşılığına denk gelen şarabın kaynama noktasından alkol okuması yapılır. Yapılan okuma sonucu hacmen % alkol sonucuna ulaşırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KIRMIZI ŞARABIN YANINDA NE YENİR?

    Bu başlık için özetle kırmızı şarap mezeleri de diyebiliriz. Sanıldığı gibi kırmızı şarap sadece deniz mahsülleri ya da baharatlı etle...